Klasifikace vín dle zbytkového cukru
Suché |
Víno, které prokvasilo na nízký obsah zbytkového cukru, který smí obsahovat: a) maximalně 4 g zbytkového cukru na litr nebo b) maximálně 9 g zbytkového cukru na litru, pokud rozdíl zbytkového cukru a celkového obsahu kyselin je 2 gramy nebo méně. |
Polosuché |
Vína se zbytkovým cukrem, který je větší než nejvyšší hodnota stanová pro vína suchá, avšak a) maximálně 12 g na litru vína nebo b) maximálně 18 g zbytkového cukru na litru, pokud rozdíl zbytkového cukru a celkového obsahu kyselin je 10 gramů nebo méně. |
Polosladké |
Obsah zbytkového cukru ve víně je větší než u vín polosuchých, maximálně 45 g/l |
Sladké |
Víno se zbytkovým cukrem ve výši minimálně 45 g/l. |